Som nevnt tidligere har styret planlagt en fornying av bunnrørene i løpet av 2022. Det er selskapet Olimb som skal stå for «strømpelegging», en løsning som om alt går etter planen vil medføre minst mulig ulempe for beboerne i Ospa.

Dessverre er det ikke mulig å utføre dette arbeidet uten å stenge av vann og avløp i perioder, så ulemper blir det i noen dager for hver blokk/husrekke. WC-er og dusjer vil bli gjort tilgjengelig i gårdsrommet. Dersom noen kan bo hos slekt/venner, eller har hytte, så er det lurt å snakke om. Planlagt start på selve arbeidet er august.

Rørene som ligger i bakken, 1 til 2 meter midt under bunnplaten til blokkene er i svært dårlig stand. Det er fare for at rør kan kollapse. Dette er helt nødvendig vedlikehold som ikke kan vente lengre. Bunnrørene ble filmet i forbindelse med Proline sitt rørfornyingsprosjekt i 2017, og vi har fått ny film nå på nytt i 2021 som viser rør hvor bunnen delvis er tært bort.

Alternativene til strømpelegging er i hovedsak to; Å gjøre ingenting eller å grave opp og legge nytt avløpssystem. Begge deler vil (på et tidspunkt) bli både kostbart og involvere store inngrep i alle boenheter som ligger på bakkeplanet. «Strømpeleggingen» er kostnadsberegnet til ca. en million kroner, men styret er forberedt på at det ikke blir sluttsummen. Prosjektet vi planlegger vil ikke belaste oss med økt husleie eller nye låneopptak, da må noe gå fryktelig galt i utførelsesfasen.