I løpet av de siste ukene har vi dessverre opplevd flere tilfeller av både hærverk og tyveri i parkeringshuset. Det blir selvsagt politianmeldt både av de beboere som har fått frastjålet og av borettslaget.

Vi er naturlig nok noe mer utsatt så lenge vi mangler port i plan 3, men har også sett at tyver skaffer seg adgang ved å snike seg inn rett etter biler har kjørt ut av parkeringshuset. Forhåpentligvis er ny port på plass om få uker.

Lås fast hjul som ligger lagret

Vi anbefaler alle å låse fast felger/dekk som lagres på biloppstillingsplassene, gjerne med vaier/kjetting og hengelås. Om det ikke er noe å låse de fast i er det uansett en fordel at de er låst fast i hverandre så de er vanskeligere å ta med seg for tyvene.

Vær oppmerksom

Dersom du ser noen som ikke hører hjemme i parkeringshuset eller oppfører seg mistenkelig. Ved to anledninger av tyveri viser kameraovervåkingen en polskregistrert sølvgrå Citroen Berlingo (liten varebil). Ta kontakt med politiet om du tror det skjer ulovligheter. Det er bedre å ringe de en gang for mye enn en gang for lite.

Hva gjør jeg om jeg får noe frastjålet?

Anmeld forholdet til politiet, og varsle driftsleder så han kan sjekke videoovervåking. Tyveri fra parkeringshuset dekkes ikke av borettslagets forsikring, så det må du ta med ditt eget forsikringsselskap (enten innbo- eller bilforsikring).

Ladekabler til elbil

Som de fleste elbil-eiere vet er ladekabler ganske kostbare. Det er mulig å få låst fast ladekablene i ladeboksene slik at de henger trygt også når man ikke har de tilkoblet bilen. For å gjøre dette må man ta kontakt med kundeservice hos Circle K på telefon 22 96 24 00. På sikt vil Circle K gi en løsning for å gjøre dette selv i ladeappen, men vi vet ikke noe om når dette vil skje. Vær derfor oppmerksom på at du også må kontakte kundeservice for å få løse ut kabelen igjen.

En liten påminnelse

Husk også at det kun er tillatt å oppbevare 4 hjul sammen med kjøretøy på biloppstillingsplass. Andre gjenstander er ikke tillatt å oppbevare i parkeringshuset.