Styret inviterer til beboermøte for Ospa brl. i LINDEBERGLOKALET.

Det er flere saker styret vil informere om, men to kan bli fremmet til årets generalforsamling. Den første saken handler om evt. å gå bort fra dagens løsning med innskudd og heller ha et leietillegg for de som har/ønsker elbillader. Den andre saken handler om «balkongtilleggets» framtid.

Elbillading – ønsker vi en overgang fra innskudd til leietillegg?

Et styremedlem har spilt inn en sak om å gå bort fra løsningen vi har om å kreve innskudd fra de som vil ha elbillader. Alternativet kan være et leietillegg som dekker de kostnadene borettslaget har og vil få ved installasjon av ladere. Dersom denne løsningen blir valgt, vil alle de som har betalt inn innskudd få disse tilbakebetalt. Styret har ikke gjort noe vedtak, og  ønsker å høre hvilke tanker beboermøtet har om forslaget. Går styret videre til generalforsamlingen med saken vil det komme en saksframstilling og et forslag til vedtak fra styret.

«Balkongtilleggets» framtid

Samtidig som generalforsamlingen vedtok å bygge nye balkonger ble det gjort vedtak om et «balkongtillegg» som skulle  øke fra kr. 300 til kr. 800 pr. måned i løpet av fem år. Borettslaget har hatt avdragsfrihet på «balkonglånet», men i 2024 er den over. Vi har spart opp en buffer i løpet av disse fem årene som holder noe tid alt etter rentenivået. Hva gjør vi etter at denne er brukt opp? Styret foreslår å gå over til å betale faktiske avdrag og renter.